Hem » alvedon oral lösning 24 mg/ml 100 ml

alvedon oral lösning 24 mg/ml 100 ml

by peacock
0 comment

Vad är Alvedon Oral Lösning 24 mg/ml 100 ml?

Alvedon Oral Lösning 24 mg/ml 100 ml är en vätskeform av det populära smärtstillande och febernedsättande läkemedlet Alvedon som innehåller paracetamol. Det är särskilt användbart för personer som har svårt att svälja tabletter och är lämpligt för både barn och vuxna.

Läkemedel Aktiv substans Form
Alvedon Paracetamol Oral lösning
Styrka 24 mg/ml Förpackning
100 ml Förvaring Rumstemperatur

Vad används Alvedon Oral Lösning för?

Alvedon Oral Lösning används för att lindra smärta och sänka feber. Det kan hjälpa till med att minska inflammation och smärta från olika typer av tillstånd, såsom förkylning, influensa, huvudvärk, tandvärk, menstruationsvärk och ledvärk. Paracetamol innehållet i Alvedon är mycket effektivt och har färre biverkningar än många andra smärtstillande medel.

Hur använder man Alvedon Oral Lösning?

För att använda Alvedon Oral Lösning, skaka flaskan väl och mät upp rätt dos med den medföljande plastmåttet. Dosen beror på patientens ålder, vikt och graden av smärta eller feber. Följ alltid den doseringsanvisning som läkare eller apotekspersonal ger dig.

  • Vuxna och ungdomar över 12 år: Vanligen 40 ml (1000 mg paracetamol) vid behov, högst 4 gånger per dygn.
  • Barn 7-12 år: 20 ml vid behov, högst 4 gånger per dygn.
  • Barn 3-6 år: 10 ml vid behov, högst 4 gånger per dygn.
  • Barn 1-3 år: 5 ml vid behov, högst 4 gånger per dygn.

Är det säkert att använda Alvedon Oral Lösning?

Även om Alvedon Oral Lösning är mycket säker att använda vid korrekt dosering, kan det orsaka biverkningar hos vissa individer. Om du upplever ovanliga symtom, kontakta din läkare eller apotekspersonal. Paracetamol kan vara skadligt vid överdosering, så följ alltid doseringsanvisningarna noga och håll läkemedlet utom räckhåll för barn.

Du gillar kanske också

Peacock.nu