Hem » Anne with an e

Anne with an e

by peacock
0 comment

TV serien Anne with an E har blivit populär sedan starten och vunnit olika priser i Kanada, inte minst Canadian Screen Award. Priset avser bästa dramatiska serie både 2017 och 2018.

Kanadensisk TV serie som även finns på Netflix

Den kanadensiska TV serien Anne med ett E är baserad på boken Anne of Green Gables. Författaren Lucy Maud Montgomery skrev barnlitteraturen redan 1908 och därefter har det kommit att bli en klassiker. Det är Moira Walley Beckett som producerat TV serien där Amybeth McNulty spelar karaktären som den föräldralösa Anne Shirley. Anne with an E hade seriepremiär den 19 mars 2017.

Dessutom kan människor se TV serien över hela världen på Netflix sedan 12 maj 2017. Därefter kom andra säsongen ut i augusti 2017 och den tredje säsongen i augusti 2018. Trots att TV serien varit populär meddelade TV kanalen CBC och Netflix under 2019 att Anne with an E inte kommer att fortsätta med fler säsonger.

Kontroversiell TV serie

Innehållet i serien har blivit ett hett diskussionsämne. Trots att det har varit olika frågor har många ansett frågorna som kontroversiella. I TV serien har frågor som föräldralöshet, övergivande av barn, psykologiska trauman, sociala frågor och ojämlikhet mellan könen varit förekommande. Dessutom har det även varit frågor om rasism, religion, homosexualitet, mobbning och yttrandefrihet.

Du gillar kanske också

Peacock.nu