Hem » blommor som trivs i skugga utomhus

blommor som trivs i skugga utomhus

by peacock
0 comment

Blommor som trivs i skugga utomhus: en guide för trädgårdsentusiaster

Älskar du att plantera blommor, men har en skuggig trädgård? Oroa dig inte! Det finns många vackra blommor som trivs i skugga utomhus. Låt oss ta en närmare titt på några av de bästa blommorna för skuggiga områden samt några tips om hur du får dem att blomstra.

Blomma Växtzon Skötsel
Ormbunke 3-8 Måttlig fuktighet, väldränerad jord
Funkia 3-9 Måttlig fuktighet, rik jord
Lungört 3-8 Fuktighet, humusrik jord
Bleknande näva 4-8 Måttlig fuktighet, väldränerad jord

Ormbunke

Ormbunkar ger en tropisk känsla, även i skuggiga områden. Vissa sorter, som strutbräken och träjon, trivs särskilt väl i skugga. De kommer att växa till sig vackert om de får lite fukt och väl dränerad jord.

Funkia

Funkior är kända för sina vackra, hjärtformade löv och sina spektakulära blommor. De kommer att trivas i skuggan, så länge de får rik jord och måttlig fuktighet. Dessa perenner kommer att ge din skuggiga trädgård färg och liv från vår till höst.

Lungört

Denna perenn är älskad för sina vackra, prickiga löv och sina attraktiva blommor. Lungört trivs särskilt bra i skugga och humusrik, fuktig jord. De är lätta att sköta och kommer att belöna dig med fin blomning år efter år.

Bleknande näva

Bleknande näva är en vacker perenn med lila blommor och söta, hjärtformade blad. De trivs i skugga och kräver måttlig fuktighet och väldränerad jord. Dessa blommor kommer att förvandla din skuggiga trädgård till en riktig drömträdgård.

Skötselråd

  • Var noga med att plantera blommor som har liknande behov av ljus och jordmån.
  • Var uppmärksam på skadedjur och sjukdomar, och behandla problemen snabbt för att förhindra spridning.
  • Beskär din blommor regelbundet för att stimulera ny tillväxt och hålla dem friska och välformade.

Med dessa vackra blommor och några enkla skötseltips kommer din skuggiga trädgård att förvandlas till en grönskande oas som kommer att vara en fröjd att vistas i.

Du gillar kanske också

Peacock.nu