Hem » en man som heter ove fredrik backman

en man som heter ove fredrik backman

by peacock
0 comment

Om en man som heter Ove och Fredrik Backman

En man som heter Ove är en roman skriven av den svenska författaren Fredrik Backman. Boken har blivit mycket populär och har även filmatiserats, vilket bidrog till dess framgång. I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på både boken och författaren.

Vem är Fredrik Backman?

Fredrik Backman är en svensk författare och journalist som föddes 1981. Han har skrivit flera böcker och är mest känd för sin debutroman ”En man som heter Ove”. Bortsett från denne, har han också skrivit böcker som ”Britt-Marie var här” och ”Min mormor hälsar och säger förlåt”. Många av hans verk skildrar vardagslivet och fokuserar på relationer mellan olika karaktärer.

Titel Författare Utgivningsår
En man som heter Ove Fredrik Backman 2012
Britt-Marie var här Fredrik Backman 2014
Min mormor hälsar och säger förlåt Fredrik Backman 2013

Handling en man som heter Ove

En man som heter Ove handlar om en 59-årig man vid namn Ove. Han är en arg och bitter man som har svårt att anpassa sig till förändringar i sitt liv. Trots hans bistra yttre finns det en historia av kärlek och förlust som förklarar varför han är som han är.

Listan över händelser i boken inkluderar:

  • Oves första möte med sin nya granne
  • Oves kamp för att hantera sin frus död
  • En olycka som tvingar Ove att ta hand om en katt
  • Oves relation med de andra karaktärerna i boken

Filmen En man som heter Ove

Boken En man som heter Ove blev en stor framgång och 2015 blev den filmatiserad under samma namn. Filmen regisserades av Hannes Holm och Rolf Lassgård spelade huvudrollen som Ove. Filmen har fått mycket beröm för hur den återberättar bokens handling och karaktärer på ett gripande och underhållande sätt.

Så, vad väntar du på? Om du är sugen på att läsa en hjärtevärmande, rolig och ibland tårdrypande berättelse, är En man som heter Ove av Fredrik Backman definitivt värt att ta en titt på.

Du gillar kanske också

Peacock.nu