Hem » hur många harry potter filmer finns det

hur många harry potter filmer finns det

by peacock
0 comment

Hur många Harry Potter filmer finns det?

När det gäller frågan om ”hur många Harry Potter filmer finns det?” måste vi dyka rakt in i trollkarlens värld. Åh, den bedårande världen av trollspön, flygande kvastar och magiska äventyr väntar oss!

Det finns sammanlagt åtta filmer i den ursprungliga Harry Potter-serien, som började med Harry Potter och De Vises Sten (2001) och slutade med den åttonde delen, Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 (2011).

Filmens titel Utgivningsår Regissör
Harry Potter och De Vises Sten 2001 Chris Columbus
Harry Potter och Hemligheternas kammare 2002 Chris Columbus
Harry Potter och Fången från Askaban 2004 Alfonso Cuarón
Harry Potter och Den flammande bägaren 2005 Mike Newell
Harry Potter och Fenixorden 2007 David Yates
Harry Potter och Halvblodsprinsen 2009 David Yates
Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1 2010 David Yates
Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 2011 David Yates

Men låt oss inte glömma den expanderande Harry Potter-universum. Utom de ursprungliga filmerna har vi också ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” (2016) och ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” (2018). Så, inklusive dessa, skulle svaret på ”hur många Harry Potter filmer finns det?” faktiskt vara tio i hela franchisen hittills.

Slutsats

Så oavsett om du är en die-hard Harry Potter-fan, eller bara lite nyfiken, finner vi att det finns mycket att utforska i denna fantastiska saga. En värld full av magi, äventyr och fantastiska karaktärer väntar på dig i dessa tio filmer från Harry Potter-universumme. Lycka till med tittandet!

Du gillar kanske också

Peacock.nu