Sås till kyckling och ris är en enkel och läcker vardagsfavorit som passar både stora och små. Här är en guide för att göra den perfekta såsen:
- Ingredienser:
- 1 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl grädde
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- Tillagning:
- Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blir mjuk.
- Lägg i den pressade vitlöken och fräs ytterligare en minut.
- Tillsätt grädden, kycklingbuljongen och dijonsenap. Rör om väl.
- Låt såsen sjuda i cirka 5-10 minuter tills den tjocknar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Serveringstips:
- Servera såsen över nygrillad kyckling och kokt ris.
- Toppa med färska örter såsom persilja eller basilika.
- Har du rester? Använd såsen som bas för en krämig kycklingsoppa.
Njut av denna enkla men delikata sås till kyckling och ris!