Hem » vad ska man göra när man mår illa

vad ska man göra när man mår illa

by peacock
0 comment

Vad ska man göra när man mår illa?

Att må illa är en rätt vanlig situation som vi alla har upplevt vid något tillfälle i våra liv. Men vem vill egentligen gå runt och må dåligt hela dagen? Vi har sammanställt några metoder för att lindra illamåendet och få dig att må bättre på nolltid.

Metod Beskrivning Tips
Andning Andas djupt och långsamt Ha fönstret öppet för frisk luft
Mat och dryck Ät lättare kost Undvik fet och kryddstark mat
Rörelse Försiktig träning Promenera eller stretcha försiktigt
Vila Vila och sova Använd en kall kompress på pannan

Andningstekniker

En av de första sakerna att prova när du känner dig illamående är att andas ordentligt. Försök att ta långa, lugna andetag genom näsan och andas ut genom munnen. Att hålla fönstret öppet för att få lite frisk luft kan hjälpa också.

Ändra dina matvanor

När du mår illa, är det viktigt att äta små portioner av lättare kost. Undvik kryddstark, fet och raffinerad mat, och välj istället bröd, kex, ris eller soppa. Om du har svårt att äta, prova att dricka vätskor som är varma men inte heta.

Försiktig träning

Även om du kanske inte känner för att träna när du mår illa, kan en kort och försiktig promenad eller lite stretching faktiskt hjälpa dig att må bättre. Rör dig långsamt och lyssna på din kropps signaler.

Vila och sova

Att vila är oerhört viktigt när du mår illa. Lägg dig ned och försök att sova om det är möjligt. Om du har svårt att somna, testa att använda en kall kompress på din panna för att lindra huvudvärken som ofta följer med illamåendet.

  • Andas djupt och långsamt
  • Ät mindre portioner av lättare kost
  • Träna försiktigt eller promenera
  • Vila och sova

Kom ihåg att om ditt illamående inte går över efter att du har provat dessa metoder, kan det vara bra att kontakta en läkare för ytterligare råd och hjälp. Alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Du gillar kanske också

Peacock.nu