Den kulturella drömfabriken.

Det man kan föreställa sig kan man förvandla till verklighet.

Kontakt: info@peacock.nu                    Biljetter: www.kulturcentralen.nu

Evenemang

 


”Talud” av Aleisa Ribalta – bokpresentation & performance


”Talud” är inte bara en start utan också ett fritt fall, ett hopp uti tomma intet. En promenad längs kanten av en klippa som orsakar yrsel och illamående. Det är också en diktsamling om livets färd och dess inferno. Många röster samtalar i ”Talud” medan Aleisa söker efter sin egen röst i dessa säregna dikter. Hon konfronteras av motstridiga viljor i denna diktsamling som är en hyllning till livet.


Det bjuds på en annorlunda bokpresentation där Teater Peacock tolkar Aleisa Ribaltas poesi i olika gränsöverskridande sceniska uttrycksformer som visar fram vad mänsklig kommunikation innebär. En audiovisuell presentation med musik, dans och bild.


På scen:

Angela García, presentatör

Aleisa Ribalta, poet

Teater Peacocks ensemble

Regi: Miguel Ángel Fraga

Arrangör: Kultur- och Teaterföreningen Peacock med stöd av ABF och MAF

Datum: fredag den 15 juni kl. 19:00

Plats: MAF, Scen 1, Norra Skolgatan 10 A, Malmö

Föreställningens längd: 1 timme

Fri entré. Begränsat antal platser.

Bokning: 040-10 30 20 eller på MAF:s hemsida www.m-a-f.org

Kontaktperson: Aleisa Ribalta, aleisa.stefanovski@helsingborg.se


Aleisa Ribalta föddes i Kuba och har bott i Sverige sedan 1998. Hon är ingenjör och arbetar för närvarande som lärare i ämnen som gränssnittsdesign, webbdesign och programmering. Hon har skrivit poesi från en mycket ung ålder och hävdar att programmeringsspråket också är ett sätt att förstå ordet, till och med smaka på det. ”Talud” är Aleisas första diktsamling. Här lockar hon fram sina demoner och bekräftar sin rädsla. Diktsamlingen bjuder in på ett lekfullt sätt till en överenskommelse mellan läsaren och rösten från andra sidan som säger: ”Hoppa!"


Mer information maila frågor till info@peacock.nu