Under våren förtsätter vi med att presentera en ny video varje lördag med premiär lördagen den 30 januari, samtidigt som vi fortsätter med vår produktion. Vi hoppas att ni får en
rolig vår och att vi snart ses igen
”in the real life”.
Söndagen den 10/1 kl. 09:00
Edith och Fredas
Nyårskarameller
Lördagen den 17/10 kl. 12:15
Edith & Freda
Över en kopp kaffe
Lördagen den 26/9 kl. 12:15
Hemma hos Freda
Nöden har ingen lag
Lördagen den 12/9 kl. 12:15
Med flickorna
Inför Vårruset
Kontakt: info@peacock.nu Biljetter: www.kulturcentralen.nu
"Poesi på scen" är en hyllning till ordet i samband med Världspoesidagen i Malmö.
Poesi är inte bara det skrivna ordet.
Med denna poesiföreställning presenterar Kultur och teaterföreningen Peacock en dialog mellan dikt och andra konstgenrer. Skådespelare, dansare och musiker - kropp och röst speglar vad mänsklig kommunikation innebär. Från dåtid till nutid. Shakespeare, Rimbaud, Fröding, Kavafis är några av poeterna i den här poesisamlingen.
Föreställningen framförs den 19 mars
klockan 15.00 på MAF Scen 3 på Spångatan 20 i Malmö.
Regi: Miguel Ángel Fraga
Manus: Angela Garcia
Medverkande: Teater Peacock i samarbete med Teater Rabiatas ensemble.
Föreställningens längd: 1 timme och 20 minuter
Arrangör: Kultur- och Teaterföreningen Peacock i samarbete med Poesidagarna i Malmö, Teater Rabiata, ABF och MAF.
Biljetter kan köpas via Kulturcentralen - kulturcentralen.nu
Bokning kan göras på telefon 040-10 30 40
eller via MalmöAmatörteaterForum - www.m-a-f.org
Biljettpris: 120 kr.
MAF/ Peacock-medlem: 100 kr
Student/ Pensionär: 100 kr
Poesi på scen – en hyllning till ordet. En föreställning i samband med världspoesidagen.
Jag tyckte mycket om föreställningen på MAF och det slog mig hur allvaret och ambitionen, som finns inom viss amatörteater, ofta berör mig djupare än det jag ser på de professionella scenerna, som jag hela tiden besöker. Det finns ju en tendens idag att distansera sig från konstens kärna, nämligen poetens, pjäsförfattarens och konstnärens djupa allvar när de skrev styckena (i de fall där det är så), men de skall verkligen framföras på största allvar, och inte med detta ständiga ironiserande - med en gentemot verket konfrontativ attityd och revidering som skall passa vissa politiska förhållningar; tyvärr karaktäriserar denna ambivalens så mycket av det som görs idag. Därför var det en sann glädje att se hur Peacock närmade sig verken med det största allvar och med en mycket hög ambition, som Ibland naturligtvis inte fungerar. Detta är ju amatörteaterns problem, men också dess charm, bitvis. Urvalet av dikter var mycket spännande och jag förmodar att det var Angela García - ordförande av förening Världspoesidagen i Malmö - som har valt dem. Jag vill berömma Andrés Díaz för den fina filmen med dikten till. Det var väldigt bra och nästa gång hoppas jag att ni skall kunna visa hans film på en ännu större ledvägg med kanon. Men det kan säkert göras nästa år. Mycket bra reciterat dessutom. Vad otroligt fint det blev med hiphopen och monologen i bakgrunden, och jag tycker också att de övriga dansstyckena var väldigt fina. Man hade tänkt - man strävade efter att levandegöra dikten - och det lyckades man med. De fyra kvinnorna och den recitatören var väldigt övertygande med sin stora passion för poesin. Den fina lokalen är en pärla som jag inte visste om! Jag skulle väldigt gärna vilja se mer av detta.
Johan Falkman, konstnär