Hem » 4 Fantastiska sätt att umgås online

4 Fantastiska sätt att umgås online

by peacock
0 comment

I takt med att det moderna samhället blir allt mer digitaliserat ökar också suget efter möjligheter att umgås digitalt. Redan nu finns det tusentals sätt att göra detta på, och det är bara att ge sig ut och testa. Det spelar ingen roll om ni är intresserade av kultur, älskar att spela spel, baka – det finns något för alla. Häng med här nedan så får ni fyra av våra absolut bästa tips!

Spela spel tillsammans online 

Först ut på listan har vi en evig klassiker – att spela spel tillsammans. Spel är ett väldigt brett begrepp, och just därför är det ett sätt att umgås som passar alla. Kanske är du och dina vänner riktiga schackfantaster, och då är förstås det självklara valet att spela schack tillsammans. Kanske föredrar ni att spela på livecasino med Mr Green och roulette, och då är det istället det ni ska välja. Oavsett vad ni väljer så är det viktigaste att ni gör det ihop. 

Mer eller mindre alla moderna spelplattformar har funktioner som gör att ni kan kommunicera med varandra direkt i spelet. Antingen via chatt, eller via röstsamtal. Därför behöver ni sällan ladda ner några ytterligare appar, och det går snabbt och lätt att komma igång. 

Ha en virtuell filmkväll 

Att titta på filmer tillsammans är alltid mysigt, och med hjälp av den moderna tekniken kan du göra det tillsammans med dina nära och kära även när ni är på olika platser. Enklast gör du detta genom att använda en videochattplattform som Zoom eller Skype samtidigt som ni tittar på filmen. För att ni ska kunna se samma film och vara vid samma tidpunkt i filmen kan ni använda er av exempelvis Netflix egna inbyggda tjänst just för ändamålet. 

Vill man göra det extra roligt så kan man slå på stort och planera en riktig tema-filmkväll. Där kan du och alla andra som deltar välja filmer som följer ett specifikt tema. Det kan vara något brett som science fiction, romantik eller något mer specifikt så som Disney. Man kan göra det på mängder av olika sätt, så fundera ut vad som passar dig och dina vänner bäst. 

Håll en matlagningstävling

Något som alltid är roligt är att laga mat tillsammans. Precis som när du styr upp en filmkväll kan du styra upp en matlagningstävling över Skype eller liknande plattformar. Tack vare videochattar kan ni hålla en virtuell matlagningstävling. Visst, ni kommer inte kunna bedöma smakerna mot varandra, men vad gör det egentligen? Det blir roligt oavsett. Precis som ni bestämde ett tema för filmkvällen så kan det vara en bra idé att hålla ett tema även här. Några populära favoriter ni kan testa på är ”vegetariskt”, ”comfort food” eller ”bakverk”, och sedan tillsammans bestämma vilka ingredienser som ska tillåtas.

Beroende på hur tävlingsinriktade ni är så kan ni innan tävlingen dela med er av era recept eller planera maträtter tillsammans. När tävlingen väl är igång kan ni prata om vad som händer och ta en titt på vad alla deltagare hittar på för kul. Det roligaste av allt är förstås när ni är klara och kan visa upp era rätter för varandra. När tävlingen väl är slut så har ni också det bästa av allt kvar att njuta av tillsammans – den goda maten.

Ha en brädspelskväll 

Vi har redan nämnt spel som helhet, men brädspel förtjänar sin egen plats på listan. Att anordna en digital brädspelskväll är ett utmärkt sätt att umgås på distans samtidigt som man gör något aktivt och utmanande. För en så minnesvärd kväll som möjligt så bör du se till att välja spel med omsorg och se till att alla som är med kan reglerna. Vill du ha specifika tips på platser du kan hitta brädspel på så kan du kolla in Tabletopia och Board Game Arena. Dessa två sidor är gjorda just för brädspelskvällar online och dem vi föreslår.

För att underlätta så är det bra att man planerar kvällen väl och är tydlig med information om tid, länkar och inloggningsuppgifter. Det fungerar alldeles utmärkt att använda sidornas chattfunktioner, men för en så rolig kväll som möjligt uppmuntrar vi återigen till att använda videochattsplattformar. 

Avslutning

Det var allt! Där har du våra fyra bästa tips för den som vill hitta nya sätt att umgås online. Möjligheterna är oändliga, och vi hade kunnat fortsätta med denna lista i all evighet. Börja med dessa så kommer du och dina vänner garanterat att hitta även andra saker ni gillar att göra tillsammans online. 

Du gillar kanske också

Peacock.nu