Hem » 5 sätt att få vänner utomlands från ditt eget hem

5 sätt att få vänner utomlands från ditt eget hem

by peacock
0 comment

Internet och globaliseringen har öppnat upp möjligheter som världen aldrig tidigare skådat. Numera är det superenkelt att hitta andra personer som uppskattar samma saker, och möjligheterna att knyta kontakter är oändliga. Letar du runt lite så inser du snabbt att det finns gott om sätt att möta nya människor. För att optimera sannolikheten att faktiskt få lite personlig kontakt och ett mer personligt utbyte så kan det vara en bra idé att vända sig mot lite mindre sammanhang. Häng med för lite mer specifika tips!. 

Engagera dig i grupper kring dina intressen

Vårt bästa tips är gräva där man redan står. Med det menar vi att man använder sig av de intressen man redan har och försöker få kontakt med andra med samma intresse. Idag finns det gott om grupper på Facebook du kan engagera dig i. Oavsett vad du har för intresse kan du räkna med att det finns tusentals andra som gillar exakt samma sak. Dela med dig av vad du har uppnått, dina senaste projekt eller varför inte ställa frågor för att lära dig av likasinnade?

Ge gaming en chans

Många där ute tror att gaming är något som bara ungdomar håller på med, och att man som lite äldre inte kommer att passa in. Mer fel än så kan man faktiskt inte ha. Gaming har blivit ett internationellt fenomen för personer i alla åldrar. Numera finns det till och med seniorer som tävlar i gaming. Kan dem så kan du, så är det. Spelar du multiplayerspel kan du räkna med att komma i kontakt med mängder av spelare varje dag, och till slut kommer du hitta de där personerna du gillar att spela med lite extra. Det finns miljontals exempel på vänskaper som börjat med spel och som sedan vuxit till att bli en vänskap som sträcker sig även utanför spelens värld. 

Men, vilka spel ska man då testa? Har man inte tidigare sysslat med gaming så kan mycket verka svårt, och till viss del så stämmer det. Du kanske inte kommer vara den bästa spelaren i matchen i början, men som tur är finns det många, som precis som du, nyligen hittat in i gamingvärlden. Är du bekant med kortspel så kan det vara en idé att börja lätt och spela poker eller andra casinospel. Men, då har vi ett viktigt tips till dig – läs recensioner innan du spelar! Det kan vara skillnaden mellan att ha en bra spelupplevelse med trevliga motspelare och en upplevelse om inte alls når upp till dina förväntningar.

Besök digitala konserter

Ett nytt fenomen som dykt upp under de senaste åren är digitala konserter. Dessa konserter kan komma i många olika slag. De du bör besöka om du vill knyta kontakter är dels internationella sådana men också konserter där du har chansen att kommunicera med de andra besökarna. Om man vill hålla sig inom Sverige så har Way Out West börjat arrangera digitala konserter. Tack vare att Way Out West har ett bra rykte globalt kan du räkna med att stöta på även internationella besökare där. 

Perfekt med denna typ av konsert är också att du kan välja helt fritt utifrån vad du gillar för musik och vad som intresserar dig mest. Precis som med grupperna kan det vara en bra idé att åtminstone till en början hålla sig till saker man redan är bekant med. Då är sannolikheten större att du stöter på någon med samma intressen som du. 

Delta i språkkurser online

Ett traditionellt sätt att knyta kontakter är att gå en språkkurs. För att träffa internationella vänner så kan man välja att både göra det online eller på plats. Eftersom att vi här fokuserar på saker du kan göra direkt från ditt hem så pratar vi främst om hur du kan göra det online, men det mesta går att applicera även på en riktig språkkurs. På språkkurser så krävs det att man kommunicerar med sina klasskamrater och på så sätt kan man bygga relationer som är helt nya. 

Som en förlängning av detta är det också en bra idé att leta efter personer som är intresserade av språkutbyte. Då får du möjlighet att hjälpa någon att lära sig svenska samtidigt som de lär dig sitt eget språk. Genom dessa utbyten får man en mer personlig kontakt än man kanske får på en kurs med många deltagare. 

Starta en youtubekanal

Ett annat lite mer ovanligt tips är att starta upp sin egen Youtubekanal. Har du något speciellt fritidsintresse så kommer, precis som med grupper och konserter, du genom dina tittare komma i kontakt med personer som är intresserade av det du berättar om. Att starta en Youtubekanal kan låta som ett stort steg, men det behöver faktiskt inte vara så märkvärdigt. Om du gör det i syfte att träffa nya människor så behöver du aldrig känna någon press att du behöver prestera. Får du tio eller tiotusentals tittare spelar inte så stor roll så länge du anstränger dig lite och får personlig kontakt med dina tittare. 

Ja, svårare än så behöver det faktiskt inte vara! Använd dig av dina intressen, våga testa något nytt och vara öppen för nya kontakter. Möjligheterna online är oändliga – ut och jaga dem!

Du gillar kanske också

Peacock.nu