Hem » återställa ph-balansen i underlivet huskur

återställa ph-balansen i underlivet huskur

by peacock
0 comment

Återställa ph-balansen i underlivet huskur

Har du någonsin känt obehag i ditt underliv och undrat hur du kan återställa dess ph-balans på ett naturligt sätt? Då är du inte ensam. Många kvinnor upplever detta problem, och det finns faktiskt en rad enkla och effektiva huskurer att pröva. Men först, låt oss ta en titt på några allmänna fakta om ph-balansen i underlivet.

Huskurer Ingredienser Effekt
Äppelcidervinäger Äppelcidervinäger, vatten Återställer ph-balansen, minskar klåda
Yoghurt Naturyoghurt, tampong eller bomullstuss Ger goda bakterier, minskar svullnad
Kamomill Kamomillte, vatten Verkar lugnande, minskar irritation
Bikarbonat Bikarbonat, vatten Neutraliserar syra, minskar odörer

Äppelcidervinäger

En populär och effektiv huskur för att återställa ph-balansen i underlivet är äppelcidervinäger. Blanda 1 del äppelcidervinäger med 3 delar vatten och använd som sköljning eller badda området med en bomullstuss. Du kommer att märka en minskning i både klåda och irritation!

Yoghurt

Ett annat enkelt och naturligt sätt att hjälpa ditt underliv är att använda yoghurt. Använd en tampong eller en bomullstuss för att applicera lite naturyoghurt direkt på det drabbade området. Yoghurt innehåller de goda bakterierna Lactobacillus, vilket hjälper till att bekämpa de dåliga bakterierna och återställa ph-balansen.

Kamomill

Kamomill är en ört med lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som också kan hjälpa dig i kampen mot obalans i ditt underliv. Drick kamomillte eller skölj området med kamomillvatten för att lugna irritation och minska svullnad.

Bikarbonat

Sist men inte minst kan bikarbonat användas för att neutralisera syror i underlivet. Blanda 1 tesked bikarbonat med 2 dl vatten och skölj området, eller applicera med en bomullstuss. Detta kommer inte bara att återställa ph-balansen, utan också minska dålig lukt.

Sammanfattning

Att återställa ph-balansen i underlivet huskur är enkelt med dessa naturliga och effektiva metoder. Prova äppelcidervinäger, yoghurt, kamomill eller bikarbonat för att snabbt och enkelt återuppbygga en hälsosam miljö där nere. Självklart är det alltid bäst att konsultera en läkare om du har ihållande problem eller förvärrade symptom. Lycka till!

Du gillar kanske också

Peacock.nu