Hem » Göran Lambertz och Susanne Lambertz

Göran Lambertz och Susanne Lambertz

by peacock
0 comment

Här nedan går vi igenom vem Göran Lambertz är, paret Göran Lambertz Susanne Lambertz och skandalerna kring den svenska juristen.

Vem är Göran Lambertz?

Lars Göran Lamberts är född 1950 i Kisa. Han intresserade sig tidigt för politik och var aktiv i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund.

När han var 26 år var han färdig med sin juristexamen vid Uppsala universitet och har därefter haft flera högt ansedda befattningar. Som exempelvis lärare vid den Juridiska institutionen i Uppsala, tingsnotarie och rättschef i justitiedepartementet. Mellan 2001 och 2009 var Göran Lambertz också justitiekansler.

Göran Lambertz och Susanne Lambertz

1975 gifte sig Göran Lambertz, och paret Göran Lambertz Susanne Lambertz höll ihop fram till 2018 då Susanne gick bort efter en tids sjukdom.

En skandalomsusad jurist

Även om Göran Lambertz kan sägas ha en framgångsrik karriär bakom sig, så har den kantats av en del skandaler. Där den mest kända kanske är han inblandning i Quickaffären.

Det var Lambertz som i sin roll som justitiekansler utredde och sedan fastslog att utredningarna kring Thomas Quick inte behövde blir granskade. Han försvarade länge sin ståndpunkt liksom de fällande domarna mot Thomas Quick. Det trots att flera brister i mordundersökningen senare blev uppdagade och Quick blev frikänd från samtliga mord.

Han har bland annat även blivit kritiserad för hur han hanterade utredningen kring Palmemordet.

Du gillar kanske också

Peacock.nu