Hem » Hur lång tid tar det att åka till Mars?

Hur lång tid tar det att åka till Mars?

by peacock
0 comment

När man är riktigt trött på sin partner kanske man ställer sig frågor som “hur lång tid tar det att åka till mars” och “kan jag skicka min partner med en enkelbiljett till mars”.  Rimliga frågor, helt klart. 

NASA, som ju kan en hel del om rymden, skickade år 2020 en farkost till Mars. Det tog sju månader för farkosten att komma fram. Utan glass- och kisspauser, får man anta. Det finns, än så länge, ett begränsat antal rymdmackar på sträckan. I nuläget finns det inga aktörer som kör sträckan med vanliga privatpersoner, även om den privata rymdturismen är i sin linda, med rymdintresserade miljonärer i täten. Din partner får således stanna på jorden, ett tag till. 

Kanske är det du som behöver komma bort lite? Vad sägs om en solsemester? Välj i så fall något annat än Mars. Eftersom planeten ligger längre bort från solen än Jorden är den mycket kallare. Även på Mars solsida är temperaturen mycket låg, med minusgrader dygnet runt. Då kanske en annan planet är ett bättre resmål?

Hur långt tid tar det att åka till Uranus, undrar du. 

Bra tänkt, Uranus har kanske bättre förutsättningar för solsemester? Tyvärr blir resan lite lång, eftersom det tar cirka åtta år att åka till Uranus. Även om temperaturen är trevligare än på Mars, är klimatet ovanligt. Vintrarna på Uranus varar nämligen i fyrtiotvå jordår. Det är nog lättare att välja något lite närmare hemmet. Askersund, till exempel. Eller bli sams med din partner och åka på en vanlig, jordlig semester. 

Trevlig resa!

Du gillar kanske också

Peacock.nu