Hem » hur länge ska valpen äta 3 ggr om dagen

hur länge ska valpen äta 3 ggr om dagen

by peacock
0 comment

Hur länge ska valpen äta 3 ggr om dagen?

När man får hem en ny liten valp är det mycket att tänka på. En viktig fråga som ofta dyker upp är hur länge valpen ska äta tre gånger om dagen. Det finns ingen exakt svar på det, men jag ska ge dig några riktlinjer och tips för att hjälpa dig att fatta rätt beslut för just din valp.

Första veckorna med valpen

När valpen är mellan 8-12 veckor gammal är det viktigt att ge den mat regelbundet. Ju yngre valpen är, desto fler måltider behövs per dag. En ny valp bör äta minst tre gånger om dagen, helst fyra, men hur länge den ska fortsätta med det beror på hur snabbt den växer och dess aktivitetsnivå.

Övergångsperioden

När valpen börjar bli äldre och dess vikt och aktivitetsnivå börjar stabilisera sig kan du gradvis minska mängden måltider per dag. Vanligtvis sker det när valpen är runt sex månader gammal, men varje individ är unik och det kan variera.

Valpens ålder Antal måltider per dag __Rekommenderat foder__
8-12 veckor 3-4 Valpfoder
6 månader 2-3 Valpfoder eller vuxenfoder
1 år 2 Vuxenfoder

Följ valpens signaler

Du som ägare känner din valp bäst. Titta på hur hungrig och nöjd den verkar efter en måltid och använd din egen bedömning för att avgöra när det är dags att minska antalet måltider. Om du är osäker kan du alltid konsultera en veterinär eller hundtränare för råd.

Hur mycket mat och när?

Följ foderproducentens rekommendationer på foderpåsen för mängd mat som valpen ska få. Se till att valpen får målen väl utspridda över dagen. Att äta för mycket eller för lite kan leda till viktproblem och så småningom hälsoproblem.

Några extra tips:

  • Ta det lugnt med träning och promenader efter måltider för att undvika matsmältningsproblem.
  • Var konsekvent med foder- och vattentillgång, det hjälper valpen att känna sig trygg.
  • Observera hur valpen mår, växer och utvecklas för att se om du behöver justera foderintaget.

Genom att följa dessa riktlinjer och använda din egen bedömning kommer du kunna ge din valp bästa möjliga start i livet.

Du gillar kanske också

Peacock.nu