Hem » hur lär man sig engelska snabbt

hur lär man sig engelska snabbt

by peacock
0 comment

Hur lär man sig engelska snabbt?

Utmaningen att lära sig engelska snabbt kan vara både en rolig och stressande upplevelse, men oroa dig inte, vi har några grymma tips för att hjälpa dig på din språkinlärningsresa! Hur lär man sig engelska snabbt, tänker du? Då har du kommit rätt!

1. Sätt upp realistiska mål

Första steget är att sätta upp konkreta och realistiska mål. Tänk på varför du vill lära dig engelska. Är det för att förbättra dina karriärsmöjligheter, för att kunna resa eller kommunicera med vänner från andra länder? När du har definierat dina mål blir det lättare att välja vilka områden du behöver fokusera på. Små och realistiska mål hjälper dig att hålla motivationen uppe och ger dig möjlighet att mäta din framgång.

Mål Resurser Tidsram
Förstå och använda grundläggande fraser Böcker, appar, yttranden 1-2 veckor
Förbättra ordförråd och grammatikkunskaper Onlinekurser, filmer, böcker 1-3 månader
Bli flytande och förstå mer avancerat engelska Tutor, engelskspråkiga vänner, bokklubb 6 månader – 1 år
Förfinad engelska för professionell användning Arbetsplatskurser, självstudier 1-2 år

2. Utmana dig själv

Att lära sig engelska snabbt kräver att du utmanar dig själv och tar dig ur din bekvämlighetszon. Prova att öva på engelska genom att tala, skriva och läsa med jämna mellanrum. Det kan kännas obekvämt i början, men det är en viktig del av inlärningsprocessen. Kom ihåg att du faktiskt kan lära dig av dina misstag.

  • Tala engelska med vänner eller i en konversationsgrupp
  • Lyssna på engelska podcaster och se på filmer utan svensk textning
  • Läs engelskspråkiga böcker eller tidningar

3. Hitta bra resurser

Det finns massor av resurser som kan hjälpa dig att lära dig engelska snabbt. Använd dig av kombinationen av böcker, appar, onlinekurser och filmer, eftersom det hjälper din hjärna att förstå och behålla informationen bättre. Här är några förslag:

  • Duolingo – Användarvänlig app för språkinlärning
  • Memrise – App som fokuserar på att bygga upp ordförråd
  • EngVid – YouTube-kanal med engelsklektioner från lärare

Följ dessa tips för att lära dig engelska snabbt, och du kommer garanterat att märka förbättringar. Du kanske inte blir en engelsk Shakespeare på en natt, men med tiden och tålamod kommer du att bli en flytande engelsktalande person – och det är ju ändå rimligt nära, eller hur?

Du gillar kanske också

Peacock.nu