torsdag, september 12, 2024
Hem » Mor Annas smörgåsgurka recept: En Svensk Klassiker

Mor Annas smörgåsgurka recept: En Svensk Klassiker

by peacock
0 comment

Mor Annas smörgåsgurka recept är en riktig svensk klassiker! Det är en enkel och god inläggning som passar perfekt till smörgåsar, köttbullar eller varför inte bara som en liten smakbit. För att göra denna delikatess behöver du några grundläggande ingredienser och lite tålamod.

Lista över ingredienser:

  • 1 kg gurkor
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk senapsfrön
  • 1 msk salt
  • Färsk dill
  • Lökskivor (valfritt)

Så här gör du Mor Annas smörgåsgurka:

  1. Skölj och skiva gurkorna tunt.
  2. Blanda ättika, socker, vatten, senapsfrön och salt i en kastrull och koka upp.
  3. Lägg i gurkskivorna, dill och eventuell lök i en ren glasburk.
  4. Häll den varma lagen över gurkorna tills de är helt täckta.
  5. Sätt på lock och låt svalna innan du ställer burken i kylskåpet.
  6. Låt gurkorna stå och dra i minst ett dygn före servering.

Denna smörgåsgurka håller sig fräsch i flera veckor i kylskåp. Perfekt för att lyfta vilken måltid som helst med en svensk touch!

Du gillar kanske också

Peacock.nu