Hem » saker att göra med barn i stockholm

saker att göra med barn i stockholm

by peacock
0 comment

Saker att göra med barn i Stockholm

Stockholm är en fantastisk stad för familjer och det finns massor av roliga och spännande aktiviteter att göra med barnen. Låt oss ta en titt på några av de bästa sakerna att göra med barn i Stockholm för att skapa minnesvärda och lärorika upplevelser tillsammans.

Aktivitet Plats Lämplig ålder
Junibacken Djurgården 2-10 år
Tom Tits Experiment Södertälje 3 år och uppåt
Skansen Djurgården Alla åldrar
Vasa Museum Djurgården 5 år och uppåt

Junibacken

Ett av de mest populära ställena för barnfamiljer i Stockholm är Junibacken på Djurgården. Här kan ni ta del av olika interaktiva utställningar baserade på svenska och internationella barnböcker. Förutom sagotåget där ni får följa med på en resa genom några av de mest älskade barnboksklassikerna, erbjuds även teaterföreställningar och workshops för hela familjen.

Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett spännande och lärorikt utflyktsmål för både små och stora barn. Här kan ni utforska över 350 interaktiva experiment som på ett roligt och lekfullt sätt lär barnen om naturvetenskap, teknik och matematik. Besök även deras utomhusselsplats på sommaren för fler fartfyllda äventyr!

Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och en favorit bland turister och stockholmare. Här kan ni lära er om svenska traditioner, besöka de svenska landskapsdjuren och ta del av spännande program året runt. Skansen erbjuder även ett stort lekområde för barnen där de kan klättra, åka linbana och uppleva olika husgeråd från förr. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen!

Vasa Museum

Vasa Museum är ett av Sveriges mest kända museer och rymmer det 17:de århundradet skeppet Vasa. Här kan barnen utforska ett stycke av svensk historia och lära sig om livet ombord på ett gammalt krigsskepp. Museet erbjuder också aktiviteter och visningar som är anpassade för barn, som att klättra ombord på ett lekskepp och prova på att vara sjöman för en dag.

Det här var bara några exempel på saker att göra med barn i Stockholm. Staden erbjuder så mycket mer att se och uppleva för familjer, så tveka inte att utforska och prova på olika aktiviteter tillsammans. Lycka till med er familjeutflykt!

Du gillar kanske också

Peacock.nu