Hem » sås till panerad fisk crème fraiche

sås till panerad fisk crème fraiche

by peacock
0 comment

Sås till panerad fisk med crème fraîche – en läckerhet för alla fiskälskare

Att servera en läcker sås till panerad fisk kan lyfta din middag till nya höjder. En sås gjord på crème fraîche är ett fantastiskt alternativ för att förhöja smakerna och få en riktigt krämig och smidig konsistens. Men vad är det som gör den här såsen så speciell? Och hur kan du göra den själv? Låt mig guida dig genom processen och ge dig några användbara tips för att göra den här såsen till en succé.

Ingredienser för sås till panerad fisk med crème fraîche

Ingrediens Mängd Förslag på alternativ
Crème fraîche 2 dl Gräddfil
Dijonsenap 1 msk Stark senap
Gräslök 2 msk, hackad Dill
Citron 1 st, saften och rivet skal Äpplecidervinäger

Gör din egen sås till panerad fisk med crème fraîche

Att göra såsen själv är verkligen enkelt och snabbt. Följ dessa enkla steg för att skapa din egen fantastiska sås till panerad fisk.

  1. Börja med att finhacka gräslöken och riv citronskal. Pressa även citronen för att få ut saften.
  2. I en skål, blanda samman crème fraîche, dijonsenap, hackad gräslök och citronsaft. Tillsätt det rivna citronskalet för en extra fräschör.
  3. Smaka av och justera smaken med salt och peppar efter behov.
  4. Låt såsen stå och dra i kylskåp i cirka 20 minuter innan servering. Detta ger såsen tid att utveckla sina smaker och bli ännu godare.
Tips och trix för den perfekta såsen

Var inte rädd för att experimentera med denna sås! Du kan enkelt byta ut några av ingredienserna för att anpassa den efter dina personliga preferenser. Varför inte testa att använda dill istället för gräslök, eller byta ut citronsaft mot äpplecidervinäger för en lite annorlunda smakprofil?

Så nästa gång du serverar panerad fisk, överväg att göra din egen sås med crème fraîche och bjuda in dina gäster på en riktig smakupplevelse. Lycka till med din sås och njut av din panerade fisk!

Du gillar kanske också

Peacock.nu