Hem » Första dejten – en pirrig men härlig upplevelse

Första dejten – en pirrig men härlig upplevelse

by peacock
0 comment
dating1

Att gå på dejt är fantastiskt. Man har hittat någon som är nyfiken på vem man är och man är nyfiken tillbaka. Kanske har man redan innan sett något som gjorde att man blev intresserad. Det kan ha varit en blick, ett leende eller ett skrivet meddelande på Tinder.

Snabbfakta om SVT Första dejten

Startår2017 sändes första säsongen
InspelningsplatsWaxholms hotells restaurang
ÅldersgränsMan ska vara +18 år för att vara med, ingen övre åldersgräns
BerättarröstFigge Norling

För den som missat att SVT har haft ett program som heter Första dejten så finns det ett bra tips. Vill man se programmen så kan man gå in på SVT Play Första dejten, där finns säsongen 2022 att titta på. En som blivit känd från programmet är en trevlig bartender som heter Daniel. Hans lugna trygga sätt gör att alla nervösa känner sig välkomna och lugnar ner sig.

SVT har deltagare som är med i flera program

En annan kändis som var med i Robinson har också varit med i programmet. Att träffa Tova-Sophia Aronsson första dejten var nog inget som Emil räknat med. De hade en trevlig dejt och Tova-Sophia hann berätta om sin könskorrigering. Efteråt har Tova-Sophia berättat att Emil verkligen var himla go och trevlig på alla sätt. Att det inte blev några fler dejter hade bland annat att göra med avståndet mellan dem. 

Att gå på dejt är egentligen inte svårt. Många brukar bli glada för uppmärksamheten och tacka ja till att vara en av två deltagare på en dejt. De allra flesta går dit helt förutsättningslöst och hoppas att det blir en trevlig kväll. Det är få som tänker att när man träffar Emma första dejten så ska det bli giftermål snart. Visst kan det hända ett fåtal som träffar kärleken vid första ögonkastet.

Tips att göra på första dejten

De flesta vill lära känna den man ska gå på dejt med. Efteråt kommer alla kompisarna bombardera personen med frågor om hur det var på dejten, så då är det bra att ha svar. Något som blivit poppis under pandemin är att man har så kallade promenaddejter. Helt enkelt så går man ut och går och pratar på en promenad. Kanske har man planerat lite innan och tar med en kaffetermos och två muggar.

Behöver man något att prata om kan man bara se sig omkring och prata om det man går förbi. Annars är ett bra tips att ta en liten promenad och sedan hitta ett lugnt fik eller en lugn bar efter promenaden. Garanterat blir man törstig och kan ta en kopp kaffe eller ett glas vitt om man föredrar det. 

Tips på hur man hälsar på första dejten

Det är bra att ta det lugnt på första dejten och inte vara vare sig för på eller av, utan lite mer som om man är ute med en kompis, fast aningen mer intressant. Det gäller att inte dundra på med frågor så att det verkar som dejten ska fylla i en ansökan till att bli en respektive. Det är lätt att få en flashback till alla dåliga amerikanska filmer i ämnet om man beter sig allt för annorlunda. 

Det man innan dejten ska fundera över är hur hälsar man på första dejten? Det finns bättre och sämre sätt att hälsa rent generellt. Vilket av följande sätt är egentligen mest lämpat för en dejt?

Hälsningar på första dejten:

  • En kort nick
  • Ett enkelt, men vänligt hej
  • Hälsa med handskakning
  • Hälsa med armbågen som i pandemin
  • Göra en highfive
  • Göra en fistbump
  • Kyssa på handen 
  • Kyssa på kinden 
  • En rejäl bamsekram

Inget sätt är egentligen fel eller rätt, det beror ju helt klart på de personer som är på dejten. Är det jättekonstigt att kramas för den ene så är det ju bättre att bara göra en kort nick. Ibland kan man ju även blanda två eller flera sätt. En kort nick med ett vänligt hej samtidigt som man tar i hand är väldigt vanligt. 

Låt första dejten få fjärilarna att dansa tango i magen och känna hur den lilla mat man åt vill komma upp igen. Att få känna kärlekens pirr är helt underbart. Oavsett vem det är man dejtar så håller man tummarna för att det är den som sitter på nyckeln till hjärtat och kärleken. 

Peacock.nu