Hem » Marie-Louise Werklund

Marie-Louise Werklund

by peacock
0 comment

Den skånska skådespelerskan Marie-Louise Werklund är född i Malmö 1944 och var gift med skådespelaren Nils Hallberg.

Om Marie-Louise Werklund

De filmer Werklund är mest känd för är Konfrontationen (1969) och Skärp dig älskling (1981). I filmen Konfrontationen spelar hon en husockupant, en person som bosätter sig utan besittningsrätt i en fastighet. Filmen har ett politiskt budskap kring profitörer och den enskilda lilla människan.

I relationskomedin Skärp dig älskling spelar Marie-Louise Werklund en sjuksyster.

Minst känd i familjen Hallberg

Marie-Louise var under många år sambo med Nils Hallberg och de gifte sig i slutet av 80-talet. De har tillsammans en son, Mårten Messiah Nils Hallberg som bland annat varit programledare i NRJ:s morgonprogram. Under hösten 2022 ger han dessutom sig ut på en Sverigeturné med stand-up showen ”Messiah Hallberg live – Ett livsverk med humoristisk touch”.

Nils Hallberg (1921-2010) var mellan 1934-1978 medverkande i drygt 100 svenska filmer. De är alltså båda två mer scenvana än mamma och hustru.

Utöver film arbetar Werklund som lärare. Efter att ha gått på lärarhögskolan i Göteborg var hon anställd av Stockholms Stad. Faktum är att hon fick ett pärlhalsband i gåva för lång och trogen tjänst år 2010. Året därpå visade hon även sina konstnärliga talanger genom en fin utställning.

Du gillar kanske också

Peacock.nu