Hem » Hur mycket kalorier ska man äta per dag?

Hur mycket kalorier ska man äta per dag?

by peacock
0 comment

Det är kanske många som ställer sig frågan “hur många kalorier ska jag äta?”. Svaret är att det givetvis varierar hur mycket kalorier man ska äta per dag. Beroende på:

  • Hur aktiv livsstil du har
  • Hur mycket du väger
  • Om du vill behålla din nuvarande vikt eller gå upp eller ner i vikt.

Hur många kalorier bränner man per dag?

Om du är helt inaktiv bränner du ca 22-25 kcal per kilo och dag. Det är de kalorier som behövs bara för att kroppen ska fungera.

Om du är en normalaktiv person som alltså inte bara ligger helt still och funderar djupt på livet förbränner du ca 33-37,5 kcal per kilo och dag. Väger du 70 kg har du alltså en daglig förbränning på 2310- 2625 kcal.

Hur många kalorier innehåller en vanlig måltid?

Det varierar såklart också vad det är för kalorier i mat. En lagom måltid bör ge 400-700 kcal. Du kan på så lite som 400 kalorier få en full tallrik nyttig och god mat. Väljer du däremot en pizza så innehåller en sån 1000-2000 kalorier.

Så hur besvaras då frågan hur mycket kalorier ska man äta per dag?

Väger du 70 kg och vill behålla din vikt ska du äta runt 2500 kcal per dag. En eller två pizzor beroende vilken sort du väljer eller helst lite mer varierat och nyttigt då pizza också innehåller väldigt mycket salt. Vill du gå ner i vikt håll dig till max en pizza. Vill du gå upp i vikt ät så många pizzor och kalorier du orkar.

Du gillar kanske också

Peacock.nu